Meubelreparatie-Nederland
Meubelreparatie-Nederland

Doorgezakte bank? Geen probleem!

Een doorgezakte en ingezeten bank kan best nog comfortabel zijn. Het voelt lekker lui en het is prettig om het uw bank te laten zijn. Maar toch is het nodig om goede ondersteuning te hebben.

Meisje springen op doorgezakte bankTel daarnaast daarbij op dat een ingezeten of zelfs doorgezakte bank als versleten gezien mag worden en het leed lijkt niet meer te overzien. Maar niet getreurd. Geen paniek. U kunt uw eigen hulptroep zijn of de hulptroepen voor een zeer redelijk prijs laten opdraven.

Vrijwel elke doorgezakte bank kan namelijk gerepareerd worden. Dat is toch een goed bericht?

Wat is het probleem?

Eerst moet er bepaald worden wat van de bank een ‘doorgezakte bank’ maakt. Zijn het de kussens die plat geworden zijn? Is het de vering die niet meer doet wat deze zou moeten doen? Is er een breuk in het onderstel?

Wat het meeste voorkomt is de ‘versleten’ vulling. Als dit het geval is dan is het zaak deze op te vullen met bijvoorbeeld koudschuim of polyether. Dit is prima materiaal en ook goed zelf te doen – al is uiteraard enige voorlichting en informatie nodig om er het beste van te maken.

Naast het vervangen van de hele kussen-inhoud, is het ook mogelijk een gedeeltelijke, losse vulling te gebruiken. Het bijvullen komt regelmatig voor. ‘Presskern’ is daarvoor heel goed geschikt.

Het kan ook nog zo wezen dat het niet aan de kussens ligt maar dat het aan de vering ligt. Nosag vering en singelbanden kunnen versleten of uitgerekt zijn waardoor het niet meer lekker zit. Deze zaken zijn gelukkig te vervangen als u de juiste gereedschappen heeft.

Als laatste kan ook de spant een probleem vormen, deze is vaak gemaakt van meubel- of spaanplaat. Als hij uitgedroogd word dan kan hij afbreken. Zo’n plaat is belangrijk en gelukkig ook goed te vervangen. Dit kan voordelig door een meubelreparateur gedaan worden, zoals ook alle andere werken kunnen worden uitgevoerd.

Geen afscheid van uw doorgezakte bank

Laat uw doorgezakte bank repareren!Omdat er heel veel mogelijk is, is het vaak helemaal niet nodig om van de doorgezakte bank afscheid te moeten nemen. Of het nu gaat om vervanging van het hout, de vering, de vulling of welke oorzaak van het doorzakken er speelt, het is allemaal op te lossen!

Samenvattend: een doorgezakte bank is niet het eind van de wereld. Tegen lage kosten kunt u blijven genieten van uw oude vertrouwde bank! Heeft u meer vragen of bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan gewoon even contact met ons op.

21. juni 2018 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categories: Meubelreparatie | Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Required fields are marked *