Meubelreparatie-Nederland
Meubelreparatie-Nederland

Zitkussens laten opvullen

Na enkele jaren zijn zitkussens aan vervanging toe. Al na 5 jaar wordt dat duidelijk door vormverlies, minder makkelijk opstaan en overmatige plooivorming. Het komt ook voor dat de veren door de kussens heen worden gevoeld. Allemaal tekenen die aan vervanging doen denken. We leven immers in een wegwerpmaatschappij en als de garantie voorbij is, wordt meteen gedacht aan het kopen van een nieuwe bank. U denkt goed te doen, want zo levert u immers een bijdrage aan de economie en is de cirkel weer helemaal rond. Toch hoeft u daaraan niet toe te geven. U kunt namelijk het zitkussens laten opvullen!

Zitplezier

Zitkussen laten opvullenAfhankelijk van de bestaande zitkussens en uw persoonlijke voorkeur, moet er gezocht worden naar de beste oplossing om uw bank weer comfortabel te laten zijn. Het zitplezier moet weer terug en daarvoor zijn er gelukkig allerlei mogelijkheden. U kunt de losse of vaste zitkussens laten opvullen met een vaste kern of met los vulmateriaal. Daarnaast kunt u kiezen voor stevige of juist zachte kussens. U bepaalt wat voor u de meest prettige en comfortabele (op)vulling is. Materiaal als polyether, koudschuim en HR-schuim hebben allemaal hun bijzondere en specifieke eigenschappen. De specialist kan u daar alles over vertellen.

Opvullen kan iedereen? Vergeet het maar!

bank met kussensHet opvullen van zitkussens klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Het is zeker niet een beetje proppen van schuim. Er is vakmanschap voor nodig. Zo moet de vulling netjes afgewerkt worden en worden voorzien van een afdek (bescherm) laag, want daarmee wordt een snelle slijtage van de bekleding voorkomen. De vulling moet uiteraard bestaan uit eerste klas materiaal en niet uit een B-keuze of nog erger. Bij materiaal met mindere kwaliteit is het mogelijk dat u jarenlang (formaldehyde) gas ruikt! Daar moet u toch niet aan denken? Zitkussens laten opvullen vraagt om de juiste materialen.

De ondervering

Het is ook belangrijk te weten of de ondervering aangespannen of vervangen moet worden. Soms blijkt dat namelijk ook nodig. De specialist zal beoordelen of er sprake is van nosagveren of singelbanden en of deze moet worden aangespannen. U krijgt natuurlijk een eerlijk en juist advies van hem. Hij is de aangewezen persoon om u hierin goed te informeren. Het repareren van een doorgezakte bank is voor hem immers dagelijks werk.

Zitkussens laten opvullen betekent nog jarenlang plezier

Nadat de vakman de kussens heeft opgevuld en gedaan heeft wat gedaan moest worden, zult u nog jarenlang van uw zitmeubel plezier hebben. Omdat het opvullen vakkundig is uitgevoerd, is het zitten ineens weer plezierig en vooral comfortabel. Gegarandeerd!

Wilt u uw kussens laten opvullen? Meubelreparatie-Nederland.nl kan u daar bij helpen! Wij hebben verschillende specialisten voor u klaar staan. Meer informatie nodig? Schroom dan niet maar neem contact met ons op.

19. september 2018 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categories: Meubelreparatie | 1 Reactie

One Reactie

Laat een bericht achter

Required fields are marked *