Meubelreparatie-Nederland
Meubelreparatie-Nederland

Oeps…een brandgat!

Paniek! Iemand heeft zijn of haar peuk op de bank laten vallen. Wat een drama, een brandgat is helaas niet meer te voorkomen en daar gaat uw fraaie bank. Het huilen staat u nader dan het lachen maar zo’n ongeluk zit in een klein hoekje en gebeurt voordat u er erg in hebt. Een brandgat dat ziet er natuurlijk niet uit. Wat nu? Bedekken met een kleed? Een kussentje erop?

Een brandgat is niet het einde!

Een brandgat is niet het einde van uw meubel!De bank of stoel de deur uit doen? Welnee! Van vervanging van het meubel hoeft helemaal geen sprake te zijn. Al lijkt uw meubelstuk misschien onherstelbaar beschadigd, er zijn toch prima oplossingen! U zult er versteld van staan welke mogelijkheden er zijn en hoe het brandgat tot het verleden zal behoren.

Verschillende methodes

Er zijn verschillende methodes om het brandgat te repareren. Vaak is er niets meer van te zien en is het veel goedkoper dan wanneer u een nieuw meubelstuk koopt.

Algemene techniek

Als het om een stoffen bank of stoel gaat, wordt er door middel van vezels de juiste kleur gekozen. Met speciale lijm en een stuk draagdoek worden deze vezels ingelijmd. Dit kan met een speciale mat en een strijkijzer om via warmte de stof over te brengen.

Er is ook nog een koude methode die gebruikt kan worden. Het klinkt technisch, maar valt reuze mee. Een vakman weet precies wat hem te doen staat en door hem zal het altijd een mooi eindresultaat opleveren.

Spotrepair techniek

Elke stofsoort vraagt om een eigen reparatie en voor suede-achtige en alcantara is de spotrepair methode de beste techniek. Hierbij kan de koude methode gebruikt worden om de structuur enigzins terug te brengen. Het patroon kan herteld worden door het opnieuw in te kleuren. Het brandgat zal niet helemaal onzichtbaar zijn maar is zo wel weer netjes hersteld.

Weeftechniek

De weeftechniek is een erg intensieve methode en daardoor kan het duur uitvallen. Het is te vergelijken met het stoppen van gebreide sokken. Vooral als u wol of garen heeft van dezelfde stof kan de reparatie zo goed hersteld worden dat er niets meer van te zien is.

Laat het brandgat uw probleem niet zijn

Door iemand met verstand van zaken de schade te laten verhelpen, bent u verzekerd van een vakkundige reparatie. Bent u handig? Dan kan vaak veel zelf maar omdat een gat opgevuld moet worden, is een ambachtelijk werkwijze toch wel een vereiste. Laat de brandschade aan uw stoel of bank daarom verhelpen door mensen die van wanten weten!

Meubelreparatie-Nederland heeft die mensen in huis. Met ervaring en vakmanschap is de schade uw wereld uit en is er niets meer van te zien. ‘Ik zie er geen gat meer in…’ is de positieve waarheid geworden. Wat een opluchting!

Wilt u uw meubel toch liever vervangen? Bekijk dan deze website eens voor inspiratie op het gebied van meubelen: KijkopMeubelen.nl. Heeft u andere nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

04. juli 2018 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categories: Leerreparatie, Meubelreparatie | 43 Reacties

Reacties (43)

Laat een bericht achter

Required fields are marked *