Meubelreparatie-Nederland
Meubelreparatie-Nederland

Reparatie kosten voor uw meubelen

reparatie kosten

Is uw bank aan vervanging toe? Misschien zit u de laatste tijd wel wat scheef door een doorgezakte vering. Of wie weet, zijn er een paar kussens die dringend opgevuld moeten worden, of zitten er gaten in de bekleding. U kunt natuurlijk naar de dichtstbijzijnde meubelzaak rijden voor een nieuw exemplaar, maar dat is een dure aangelegenheid. In sommige gevallen kun je voordelig uit zijn met een bankhoes. Maar uw meubel laten repareren is ook een goed alternatief. Wij geven u enkele handige tips voor een correcte inschatting van de reparatie kosten van uw meubel.

Reparatie kosten vs. kwaliteit

reparatie kostenGoed werk is meestal niet goedkoop, dat spreekt voor zich. Een meubel dat op een degelijke, professionele manier gerepareerd wordt, kan weer jaren mee terwijl een goedkope reparatie er meestal voor zorgt dat u de reparatie kosten steeds weer opnieuw zult moeten betalen.

Welk bedrijf te kiezen?

Er is een grote markt met bedrijven die meubels repareren. Dus welk bedrijf is dan het beste geschikt om uw meubel onder handen te nemen? Het is vooral belangrijk dat u gaat voor een bedrijf waarbij u zich prettig en gewaardeerd voelt als klant. Om dat in te schatten, kunt u de klantenwaarderingen lezen die u op het internet vindt.Grijze-tweezitbank Daarnaast is ook Google een handig instrument om uit te zoeken of er klachten zijn van klanten over het bedrijf. Kijk daarbij zeker ook hoe het bedrijf de klachten opvangt en behandeld.

Hieronder geven we u de belangrijkste criteria waarop u zich kunt baseren voor uw keuze:

  • Kan het bedrijf u het juiste advies geven?
  • Biedt het bedrijf goede service aan?
  • Reageert het bedrijf snel op vragen van klanten?
  • Heeft het bedrijf experts in huis met verstand van zaken en een gedegen opleiding?

Hoe worden reparatie kosten berekend?

Zonder gedetailleerde informatie is het voor ons niet mogelijk om u een precieze prijs voor de reparatie kosten te bezorgen. Maar als u deze richtlijnen volgt, weet u vaak al meteen meer:

  • Kijk hoeveel uw meubel heeft gekost en deel die prijs door het aantal jaar dat het meubel in normale omstandigheden moet meegaan.
  • Het bedrag dat u uitkomt is wat u jaarlijks kunt afschrijven, dus wat uw meubel jaarlijks waard is.
  • Stel dat uw meubel €1.500 heeft gekost en normaal 5 jaar meegaat. Dan is de jaarlijkse afschrijfpost €300.
  • Als uw bank door een reparatie 2 jaar langer kan meegaan, kan de prijs ongeveer €600 bedragen.

Als u deze regel volgt, weet u vrij goed wat uw reparatie kosten ongeveer mogen zijn. Wanneer u dan een offerte opvraagt en de daadwerkelijke kosten weet. Kunt u eenvoudig de reparatiekosten tegenover de afschrijvingskosten zetten. Zijn de reparatie kosten lager dan de afschrijvingskosten is het altijd verstandiger om een reparatie uit te laten voeren.

Heeft u nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op. Dankzij een goede meubelreparatie kunt u veel geld besparen!

21. mei 2019 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categorieën: Meubelreparatie | Laat een bericht achter

Tafel schuren? Doe het zelf!

tafel schuren

Soms is een lelijke tafel ineens teveel aanwezig. U denkt: “Nu is het de hoogste tijd om dat ding weg te doen…” Hij is beschadigd en ziet er gewoonweg niet meer uit. Dus wordt er gedacht aan het kopen van een nieuwe. Maar is dat wel nodig? De tafel waar u zoveel aan gezeten heeft, die eigenlijk best functioneel is en misschien ook nog eens goed in het interieur past – die hoeft niet persé de deur uit. Opknappen is goed te doen met wat tijd en inzet. Of het om fineer of massief hout gaat, de tafel schuren is het belangrijkst om met het opknappen van start te gaan.
Lees verder →

25. april 2019 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categorieën: Houtreparatie | Laat een bericht achter

Zelf aan de slag met de leer reparatie stift

Leder reparatie stift

Een beschadiging van uw mooie lederen bankstel lijkt meteen een echte ramp. Zelfs wanneer het om iets kleins gaat, zoals een kras. Toch hoeft u niet te wanhopen, want vaak zijn dit soort ongelukjes snel en makkelijk op te lossen met de leer reparatie stift. De stift is erg gebruiksvriendelijk en is op bijna alle soorten leder kunt gebruiken.
Lees verder →

26. maart 2019 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categorieën: Leerreparatie | Laat een bericht achter

Tafel repareren | Wij helpen u uit de nood!

Tafel repareren

Een ongeluk is gauw gebeurd en dan blijkt dat u een schroeiplek of een flinke kras in uw tafel heeft na afloop van een feestje. Dat is natuurlijk niet mooi, maar het is geen reden om de tafel van de hand te doen. In veel gevallen is uw tafel repareren een prima optie. Wij geven u een overzicht van wat wij voor u kunnen betekenen.
Lees verder →

21. februari 2019 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categorieën: Houtreparatie, Meubelreparatie | 4 Reacties

Hout behandelen met zonnebloemolie? Geen goed idee!

Hout behandelen met zonnebloemolie

Om houten meubelen te bewerken, af te werken of te behandelen gebruiken meubelmakers verschillende soorten olie of was. Vaak is dat een eigen mengsel van lijnolie, terpentijn, bijenwas, Tungolie (Chinese houtolie) of Carnaubawas. Daaraan voegen ze eventueel nog aardpigment of citrusolie aan toe. Klussers en doe-het-zelvers komen daardoor op het idee dat hout behandelen met zonnebloemolie, olijfolie of slaolie een goed plan is. Maar dat is het heus niet! Wij leggen u uit waarom.

Lees verder →

10. januari 2019 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categorieën: Houtreparatie | Laat een bericht achter

Bank reparatie – een zaak voor experts!

Stoffen bank

Een nieuwe bank is een belangrijke aankoop en flinke hap uit uw budget. Het is dan ook zaak om te zorgen dat hij zo lang mogelijk meegaat. Gelukkig is er bank reparatie: dat is goedkoper dan een nieuwe bank én bovendien is het beter voor het milieu. Dubbele winst dus. Maar er komt wel heel wat bij kijken. Wij zetten het voor u op een rijtje. Lees verder →

20. december 2018 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categorieën: Meubelreparatie | 1 Reactie

Leerverf: de perfecte oplossing voor uw lederen bank

Leerverf

Een verkleurde rugleuning, een vieze vlek op de zitting, of bent u gewoon uitgekeken op uw oude lederen bank? Er zijn tal van redenen waarom u kunt overwegen om uw bank te verven. Bovendien is het een goed alternatief voor het aanschaffen van een nieuwe bank: goedkoper en beter voor het milieu. Maar u wilt natuurlijk dat de klus goed wordt geklaard. Daarom vertellen wij u graag één en ander over het gebruik van leerverf.
Lees verder →

15. november 2018 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categorieën: Leerreparatie | Laat een bericht achter

Gescheurd leer repareren doet u zo!

Scheur in leer repareren

Een mooie, lederen bank is een flinke hap uit uw budget. U wilt dan ook dat hij zo lang mogelijk in prima staat blijft. Toch kan het gebeuren dat er een scheur in de bekleding komt. Gaatjes, scheurtjes die niet al te groot zijn of een kapotte stiknaad kunnen gelukkig bij u thuis gerepareerd worden. Wij vertellen u hieronder alles wat u moet weten over een scheur in leer repareren.
Lees verder →

12. oktober 2018 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categorieën: Leerreparatie | 4 Reacties

Zitkussens laten opvullen

Zitkussens laten opvullen

Na enkele jaren zijn zitkussens aan vervanging toe. Al na 5 jaar wordt dat duidelijk door vormverlies, minder makkelijk opstaan en overmatige plooivorming. Het komt ook voor dat de veren door de kussens heen worden gevoeld. Allemaal tekenen die aan vervanging doen denken. Lees verder →

19. september 2018 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categorieën: Meubelreparatie | 1 Reactie

Meubels verven in plaats van weggooien!

Meubels Verven

Als uw interieur aan vernieuwing toe is, kunt u uiteraard nieuwe meubelen kopen. Dat is de snelste oplossing, maar ook de duurste en de minst ecologische. Gelukkig kan het ook op een andere manier: door uw meubels te verven. Met een nieuwe kleur krijgt u een nieuwe look, en dus een nieuw interieur. Lees verder →

16. augustus 2018 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categorieën: Houtreparatie, Leerreparatie, Meubelreparatie | 2 Reacties

← Oudere blogs