Meubelreparatie-Nederland
Meubelreparatie-Nederland

Gescheurd leer repareren doet u zo!

Een mooie, lederen bank is een flinke hap uit uw budget. U wilt dan ook dat hij zo lang mogelijk in prima staat blijft. Toch kan het gebeuren dat er een scheur in de bekleding komt. Gaatjes, scheurtjes die niet al te groot zijn of een kapotte stiknaad kunnen gelukkig bij u thuis gerepareerd worden. Wij vertellen u hieronder alles wat u moet weten over een scheur in leer repareren.

De mogelijke oorzaken van beschadigd leder

Gescheurd leer repareren doet u zo!Uw lederen bank kan door allerlei oorzaken beschadiging vertonen. Zo kan er door overmatige plooivorming slijtage voorkomen. Indien uw bank te zacht is, vormen zich te veel plooien. Hierdoor gaat het leder dubbel liggen, waardoor het sneller verslijt. Daarnaast kan het leder van uw bank ook uitdrogen en craquelé vormen.

Dit gebeurt voornamelijk wanneer de vochtigheid in uw woning te laag is of wanneer u de bank niet regelmatig onderhoudt. Ook kan er bij het verschuiven van de bank schade aangebracht worden: als u daarbij aan de armleuning trekt, kan de stiknaad scheuren. Tot slot zijn er natuurlijk ook nog de schadegevallen door sigaretten of scherpe voorwerpen. Gelukkig kan een scheur in leer repareren voor al deze kleine schadegevallen veelal thuis.

Hoe kunt u schade voorkomen?

 • Het voorkomen van slijtage door een teveel aan plooivorming is een zaak voor een gespecialiseerd bedrijf. Zij kunnen ervoor zorgen dat uw bank beter gestoffeerd is.
 • Craquelé kunt u vermijden door een goed onderhoud. Daarvoor raden wij u aan om uw lederen bank minstens 3 of 4 keer per jaar goed in te vetten. Zorg ook voor een goede luchtvochtigheid in uw woning: bij ongeveer 55% gaat uw lederen bank een langer mee.
 • Trek nooit aan de armleuning van uw lederen bank wanneer u het meubel wilt verplaatsen. Zorg voor meubelviltjes onder de poten om de bank makkelijker te verschuiven.
 • lerenbank

 • Voorkom dat er te veel spanning op de stiknaden komt te staan. Indien uw bank te zacht wordt, kunt u hem best laten opvullen. Op die manier gaan ook de stiknaden langer mee.

Scheur in leer repareren: de technieken

 • Spot-repair techniek
  Met de spot-repair techniek kan de expert kleine beschadigingen zoals een scheur in leer repareren bij u thuis. Gaatjes en kleine scheurtjes worden daarbij zo goed als onzichtbaar hersteld.
 • Deelstoffering
  Als er maar een klein deel van uw bank versleten is, hoeft u niet het hele meubel opnieuw te laten stofferen. U kunt dan bijvoorbeeld alleen het versleten zitvlak laten vervangen, of de armleuning met sporen van craquelé.
 • Stikken
  Ook de meeste stiknaden kan de expert bij u thuis herstellen. Er bestaan verschillende naaitechnieken, waardoor er achteraf geen sporen van de beschadiging meer zichtbaar zijn. Indien de stiknaden te groot zijn om met de hand te stikken, dient dit in een meubelstoffeerderij te gebeuren.

Wij kunnen de meeste beschadigingen zoals een kleine scheur in leer of andere beschadigingen gemakkelijk bij u thuis repareren. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang snel alle mogelijkheden.

Heeft u nog andere vragen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact met ons op via het contactformulier.

12. oktober 2018 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categories: Leerreparatie | 4 Reacties

Reacties (4)

Laat een bericht achter

Required fields are marked *