Meubelreparatie-Nederland
Meubelreparatie-Nederland

De leder reparatie stift: ideaal voor kleine beschadigingen

Niets vervelender dan een beschadiging in uw mooie lederen meubel. Sommige beschadigingen zoals een brandgat zijn soms zo ernstig, dat u de reparatie beter door een specialist kunt laten uitvoeren. Maar bij lichte kleur- of lederschade aan uw meubelen kunt u zelf aan de slag. Met de leder reparatie stift komt u al een heel eind!

Wat is de leder reparatie stift?

Leder reparatieDe leder reparatie stift is, zoals de naam het zegt, een stift die u kunt gebruiken voor het bijwerken van kleurbeschadigingen en andere kleine schades aan het leder van uw meubelen. De bijwerkstiften bestaan in verschillende kleuren, zodat u voor elk soort leder een passende kleur kunt vinden. Daarnaast zijn de stiften ook geschikt voor kunstleder en in sommige gevallen zelfs voor vinyl.

De juiste kleur kiezen

De leder reparatie stift ideaal voor kleine herstellingenIndien u niet meteen weet welke kleur u moet hebben, kunt u de handige kleurenkaart voor de leder reparatie stift bekijken. Vaak vindt u meteen de juiste kleur of een kleur die erg dicht daarbij in de buurt komt. Als u niet precies de juiste kleur vindt, neem dan een kleur die iets donkerder is dan uw meubel. Op die manier valt de reparatie niet op. Indien u toch nog twijfels hebt, kunt u steeds contact met ons opnemen.

Hoe gebruikt u de leder reparatie stift?

  • Maak eerst uw lederen meubel goed schoon voor u aan de slag gaat. U gebruikt daarvoor beste een lederontvetter. Zorg ervoor dat het leder weer helemaal droog is om te beginnen met de reparatie.
  • Schud de leder reparatie stift goed voor gebruik. Op die manier zullen de kleurpigmenten zich voldoende mengen met de verf.
  • Als u de bijwerkstift voor het eerst gebruikt, raden wij u aan om de stift te testen op papier. Geeft de stift kleur af, dan is hij klaar voor gebruik.
  • Kleur de beschadiging in en strijk daarna even met uw vinger over de beschadigde plek. Zo zorgt u ervoor dat het ingekleurde deel nauwelijks te onderscheiden is van de rest.

Wat te doen bij grotere schade?

De leder reparatie stift ideaal voor kleine herstellingenDe leder reparatie stift is ideaal voor kleine schade. Indien u echter de kleur van het hele meubel wilt herstellen, kunt u beter colour pigmented gebruiken. Bij grote schade raden wij u aan om het meubel door een specialist onder handen te laten nemen. U kunt gerust contact met ons opnemen voor advies.

13. juni 2018 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categories: Leerreparatie, Meubelreparatie | Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Required fields are marked *