Meubelreparatie-Nederland
Meubelreparatie-Nederland

Beschadigd leer herstellen | Zelf doen of laten doen?

Beschadigd leer herstellenHeeft u een ongelukje gehad en is uw leer beschadigd? Of is uw meubelstuk al oud en begint het leer te verslijten? Beschadigingen aan leder zijn niet fijn maar gelukkig is beschadigd leer herstellen is niet onmogelijk. Hierbij heeft u 2 keuzes; gaat u zelf aan de slag? Of laat u het leder repareren door een specialist?

Beschadigd leer herstellen | Zelf doen

Wanneer u zelf aan de slag gaat het het beschadigd leer herstellen is het belangrijk dat de juiste producten in huis heeft. Voor producten die speciaal voor leder zijn gemaakt raden we de webshop: Leer-Onderhoud.nl aan. Zij hebben producten om leer te reinigen, repareren en te onderhouden.

Kleine beschadigingen zoals krassen in het leder zijn vaak relatief simpel om te repareren. Voordat u aan de slag gaat met het repareren raden we aan om het stuk eerst goed te reinigen. In de webshop van Leer-Onderhoud.nl kunt u verschillende producten vinden die u helpen bij het reinigen van leder. Het is hierbij belangrijk dat u weet met wat voor soort leder u te maken heeft.

Na het reinigen kan het uitvullen van de beschadiging beginnen. Eerst plakt u het leder af om de kras heen met bijvoorbeeld schilderstape. Met vulpasta of een bijwerkstift kunt u vervolgens de schade opvullen zonder dat u de nerf van het leder verwijderd. Als de pasta of bijwerkstift is aangebracht kunt u het beste met een spatel alles glad strijken en daarna laten drogen.

Is het goed opgedroogd? Dan kunt u beginnen met het kleuren van het leder. Vaak zal de behandeling van het vullen een paar keer herhaald moeten worden voordat het helemaal goed gelukt is. Met lederverf kunt u het de schade gaan inkleuren. Twijfelt u over de kleur? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Met de Colour Line Pigmented kunt u zelf een kleine lederreparatie uitvoeren!

Beschadigd leer herstellen | Laten doen

Scheur in bankLeer is een delicaat materiaal en met een verkeerd product kunt al snel het leder nog meer beschadigen in plaats van repareren. Wilt u het zekere voor het onzekere nemen en liever het leer laten herstellen door een specialist? Dan kan dat natuurlijk ook! Wij van Meubelreparatie-Nederland hebben jarenlange ervaring en kunnen uw leder er weer zo goed als nieuw uit laten zien.

Geen enkel meubelstuk en beschadiging is hetzelfde en daarom maken wij gebruik van verschillende reparatie methodes. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Schroom dan niet maar neem contact met ons op!

06. maart 2018 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categories: Leerreparatie, Meubelreparatie | 5 Reacties

Reacties (5)

Laat een bericht achter

Required fields are marked *