Meubelreparatie-Nederland
Meubelreparatie-Nederland

Tafel repareren | Wij helpen u uit de nood!

Een ongeluk is gauw gebeurd en dan blijkt dat u een schroeiplek of een flinke kras in uw tafel heeft na afloop van een feestje. Dat is natuurlijk niet mooi, maar het is geen reden om de tafel van de hand te doen. In veel gevallen is uw tafel repareren een prima optie. Wij geven u een overzicht van wat wij voor u kunnen betekenen.

Tafel repareren: ons vak

Tafel reparerenTafel repareren kan op tal van verschillende manieren. Wij houden daarbij in de eerste plaats rekening met de soort tafel waarover u beschikt en het materiaal waaruit de tafel is gemaakt. Of het nu gaat om massief of gefineerd hout, folie of HPL, over een afwerking in lak, olie of was: voor elke specifieke situatie hebben wij een oplossing.

Soorten schade

Kleine en lichte schadegevallen kunnen wij meestal bij u thuis herstellen. Indien u bijvoorbeeld een deukje in uw tafel heeft, behandelen wij dat met de spot-repair-methode. Indien het echter over een grotere schade gaat, zoals schroeischade, moet uw meubel mee naar onze werkplaats. We zullen in dat geval uw tafel volledig moeten afschuren en opnieuw afwerken. Bij folietafels doet zich een ander probleem voor: die kunnen we niet schuren, dus moet er een nieuwe folielaag op aangebracht worden. Voor dit soort ingrepen is het nodig uw meubel naar onze werkplaats te brengen, waar we over alle machines beschikken om uw tafel er weer als nieuw te laten uitzien.

Tafel repareren én aanpassen

kleine tafelWij staan niet alleen in voor het tafel repareren, maar we kunnen ook kleine aanpassingen voor u uitvoeren. Zo is het mogelijk om uw tafel kleiner te maken, zodat u meer ruimte overhoudt in huis. Daarnaast kunnen we een bestaande tafel ook lager of hoger maken. Zelfs indien u uw tafel een beetje beu bent, hebben wij een oplossing voor u. We kunnen ze namelijk een andere look geven door de kleur te veranderen. We schuren het meubel daarbij van kop tot teen en brengen een nieuwe kleur naar keuze aan.

Een oplossing voor uw teakhouten tafel

Teak is een mooi materiaal, maar het gaat er na verloop van tijd erg gebruikt uitzien en zelf kunt u daar weinig aan veranderen door de tafel schoon te maken. Wij kunnen uw teakhouten tafel voor u opschuren. Zo ziet ze er weer helemaal als nieuw uit.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan zeker even vrijblijvend contact met ons op!

21. februari 2019 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categories: Houtreparatie, Meubelreparatie | 2 Reacties

Reacties (2)

 1. Goedenavond,

  Wij hebben afgelopen jaar in Jokjakarta een mooie ronde teakhouten eetkamertafel voor binnen gekocht met 6 stoelen er om heen. Het was niet eenvoudig om de tafel naar Nederland te krijgen, maar met hulp van een Winkelier in Koloniale meubelen uit Utrecht is de hele set veilig en netjes in NL aangekomen. Alle meubels waren bij aflevering in prima staat. Inmiddels heeft de tafel echter flinke schade omdat er een spleet is ontstaan in de buitenrand. Die wordt steeds groter en we zijn bang dat de rand een keer los gaat laten. De kier is op sommige plaatsen rond de 5-6 mm.

  We zouden graag advies willen of/wat we hier aan kunnen doen. De foto’s vind u op wetransfer: https://we.tl/t-ycIooA7X9s

  Zou u ons kunnen helpen? De tafel is gekocht van het geld van onze bruiloft en is ons zeer dierbaar. Nu moeten we een beetje lachen om deze ‘miskoop’ deze wel ‘héél authentieke tafel’, maar eigenlijk is het geen grap. Ok de tafel was voor Europese berippen een koopje maar dit zou echt niet mogen. Helaas hebben we de tafel bij een kleine fabriek gekocht die niet meer reageert en ook geen garantie biedt.

  Vriendelijke groet,

  Claudette en Jeff

  • Meubels uit Indonesië zijn vervaardigd in een omgeving met een geheel andere luchtvochtigheid dan in Nederland. Luchtvochtigheid in Indonesië is gemiddeld 80 tot 90% In onze Nederlandse huizen rond de 40 tot hooguit 60. Om die reden zullen meubels uit Indonesië ook altijd gaan barsten wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. De luchtvochtigheid in uw huis moet dan ook omhoog gebracht worden. Als eerste hulp zou ik zeggen zet direct een paar emmers water onder uw tafel om te voorkomen dat het veel erger wordt. Ten tweede leg een beschermingsmat onder uw laptop want de hitte in combinatie met de droogte zorgt onherroepelijk voor het barsten van het hout.

   Uiteraard kunnen wij dit herstellen. Zal niet onzichtbaar worden maar ook zal de kans niet minder worden dat de tafel verder gaat met barsten. Het is dan ook in eerste instantie belangrijk dat u de luchtvochtigheid drastisch verhoogd wilt u de tafel redden. Fabrikant van de tafel kan hier niets aan doen want was de tafel in Indonesië gebleven dan was het niet gebeurt. Verhoog dus eerst de luchtvochtigheid. Dit kan door een aquarium aan te schaffen. Veel ventileren in huis. Bakjes met water aan der CV hangen etc. etc.Koop een hygrometer en controleer dan de luchtvochtigheid in huis. Is de luchtvochtigheid op minstens 60 tot 70 % en de barsten worden niet erger dan heeft het zin om de tafel te repareren. Omdat dan de kans klein is dat het verder gaat scheuren door uitdroging. Vervolgens kunt u dan het beste via de mail contact op nemen met ons voor het maken van een afspraak. Ons mailadres is info@meubelvisie.nl

Laat een bericht achter

Required fields are marked *