Meubelreparatie-Nederland
Meubelreparatie-Nederland

Meubelreparatie tips

Meubelreparatie tipsWelkom bij het eerste blog van Meubelreparatie-Nederland.nl! In dit eerste blog gaan we u meteen een paar handige meubelreparatie tips mee geven.

Deze tips zijn speciaal voor massief houten meubelen. Fineer hout is niet geschikt voor deze tips!


Twijfelt u over de houtsoort? Neem dan gewoon even contact met ons op en dan helpen we u graag verder.

Meubelreparatie | Witte kringen

Witte kringen op uw mooie houten tafel dat is natuurlijk een doorn in het oog! Wanneer u heet drinken op tafel zet ontstaat er condens tussen de laklaag. Gelukkig kunt u de kringen nog wel er uit krijgen. Er zijn verschillende tips voor en we starten met wat strijkwerk. Plaats een katoenen doek op de vlek en begin met strijken. Ongeveer een half minuutje a minuutje moet genoeg zijn om de vlek te verwijderen. Op deze manier verdampt de condens en zo verdwijnt de vlek.

Wil dit niet lukken of gaat de vlek nog niet helemaal weg? Dan kunt u de tafel ook heel lichtjes proberen op te schuren. Neem hiervoor een heel fijn staalwolletje en schuur altijd met de houtnerf mee om krassen te voorkomen. Om de tafel daarna weer helemaal op te frissen kunt u hem nog even nabehandelen met wat was of olie.

Meubelreparatie tips | Brandplekken

Als de brandplek niet te groot is dan kunt u de brandvlek weg krabben met een klein mesje. Daarna heeft u een fijn staalwolletje nodig en dan schuren met de houtnerf mee. Wanneer dit klaar is kunt u met een retoucheerstift de plek opnieuw inkleuren. Om het dan helemaal af te maken kunt u de plek nog even na behandelen met bijvoorbeeld meubelolie. Is de schade te groot? Dan zul je cellulose lak nodig hebben. Wij raden aan om dan even contact op te nemen met ons.

Meubelreparatie tips | Deuken

Misschien denkt u bij deuken…Dat gaat me nooit zelf lukken maar dat valt reuze mee! Vooral bij grenen zijn deuken vaak relatief simpel te herstellen. Hiervoor heeft u een vochtige theedoek en een strijkijzer nodig. De cellen van het grenen kunt u weer herstellen door ze te stomen. Leg de vochtige doek op de deuk en zet daar boven op het hete strijkijzer. De vocht zal in het hout trekken en laat de ingedeukte cellen weer opzwellen waardoor de deuk verdwijnt.

Soms wil dit niet in een keer lukken en dan moet het een paar keer herhaald worden. Let er wel op dat je het hout tussen de behandelingen goed laat drogen. Ook voor andere houtsoorten kan deze methode werken het duurt alleen wat langer dan bij grenen.

Tijd is op!

Helaas is de tijd voor vandaag op…maar er zijn nog wel een aantal andere tips die ik zou willen delen. Deze tips gaan over klemmende laden en het onderhoud van houten meubels. Volgende keer ga ik daar meer over schrijven dus kom snel nog een keer terug!

Heeft u andere vragen of wilt u wat advies? Neem dan gerust even contact met ons op!

Tot volgende keer!

26. oktober 2017 by Meubelreparatie-Nederland.nl
Categories: Houtreparatie, Meubelreparatie | Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Required fields are marked *